Renovering av Tranås Simhall – En simhall att vara stolt över

2024-10-18

Tranås simhall har fått ett rejält ansiktslyft efter en omfattande renovering, och resultatet är något vi alla kan vara stolta över. Med fokus på säkerhet, hållbarhet och att ge besökarna en bättre upplevelse har vi genomfört flera viktiga förbättringar som gör simhallen redo för många års fortsatt användning.

Förbättrad säkerhet och livslängd
Bland de viktigaste åtgärderna i projektet har vi genomfört en grundlig renovering av tappvarmvattensystemet för att förebygga legionella. Detta resulterade i en säkrare tappvarmvattenproduktion som förhindrar att vatten blir stående i systemet, vilket eliminerar risken för bakterietillväxt. Samtidigt har vi förbättrat betongen i simhallens grundkonstruktion för att livstidsförlänga byggnadens grundstomme. Dessa insatser bidrar till en långsiktigt hållbar och säker anläggning.

Nya ytor och fräschare intryck
Runt den stora bassängen har vi lagt ny klinker, vilket inte bara förbättrar säkerheten utan också ger ett fräscht och modernt utseende. Vi har också renoverat bastulavarna och installerat nya duscharmaturer som höjer standarden i omklädningsrummen.

Utöver detta har Tranås kommuns förvaltning Kultur & Fritid och deras medarbetare i simhallen dragit ett stort lass genom att måla och fixa i lokalerna. Simhallens nya entrédisk är en särskild detalj som ger ett mycket trevligare och modernare intryck när besökarna kliver in.

Ett projekt för Tranås invånare
Målet med hela projektet har varit att skapa en simhall som Tranås kommuninvånare kan känna sig stolta över. Genom gott samarbete mellan Tranås kommuns förvaltning Kultur och Fritid, AB Tranåsbostäder, byggentreprenören Peab, och deras underentreprenörer har vi inte bara moderniserat simhallen utan också skapat en anläggning som möter dagens krav på säkerhet, komfort och estetik.

Tranås simhall står nu redo att välkomna alla, med en tryggare och mer inbjudande miljö för både träning och avkoppling!

Har du som kommuninvånare i Tranås eller badgäst frågor eller funderingar runt renoveringen får ni gärna höra av er till oss på AB Tranåsbostäder.

Jimmy Sjöstedt – PEAB/platschef 
Sofie Rääf Palmlund – Enhetschef Simhall/Tranås kommun
Dan Werner – Förvaltningschef AB Tranåsbostäder